REMESLO A2A2 jogurtové mlieko bio káva do 19.11.2025
Kód: 9855720Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Aký je rozdiel medzi klasickým A1 a A2 mliekom?
Ako sme už uviedli vyššie, spomínaný beta-kazeín je rozdelený na niekoľko variantov, pričom dva hlavné sú A1 a A2. Zatiaľ čo mlieko A1 obsahuje aminokyselinu histidín, mlieko typu A2 obsahuje aminokyselinu prolín na tej istej pozícii. A2 beta-kazeín sa nachádza v ľudskom mlieku, ovčom, kozom, ťavom a mlieku vodných byvolov. Predpokladá sa, že sa pôvodne nachádzal aj vo všetkom kravskom mlieku. Pred niekoľkými tisíckami rokov však došlo u niektorých kráv k mutácii, ktorá zamenila prolín na tej istej pozícii za histidín.
Hlavné výhody A2 mlieka
Zdravotné výhody A2 mlieka sú stále predmetom vedeckých diskusií. Niektorí odborníci tvrdia, že A2 mlieko môže znížiť riziko tráviacich problémov a intolerancie na mliečne proteíny. V hre sú však aj ďalšie prínosy v oblasti zdravia:
- lepšia stráviteľnosť – mnoho ľudí uvádza, že po konzumácii A2 mlieka nepociťujú nadúvanie, kŕče ani iné tráviace problémy, ktoré sú bežné pri klasickom mlieku
- nižší výskyt alergií – výskumy naznačujú, že A2 mlieko je vhodnejšie pre ľudí s miernymi alergiami na mliečne bielkoviny
- potenciálne nižšie riziko zápalov – BCM-7, ktorý sa uvoľňuje pri trávení A1 beta-kazeínu, je spojený so zápalovými procesmi v tele, čo A2 mlieko nevytvára
- nižšie riziko vzniku diabetu 2. typu a srdcovo-cievnych ochorení – taktiež znižuje cholesterol v krvi a má celkovo priaznivý vplyv na zdravie.
Dodatočné parametre
| Kategória: | A2A2 výrobky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.7 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
