PREDAJŇA NA Šustekova 20, Bratislava-Petržalka

BAUCKHOF Teffova múka 400g

Kód: 203912
Značka: Bauckhof
5,35 € / ks 13,38 € / 1 kg
Skladom (3 ks)
Teff je staré etiópske kultúrne zrno, ktoré je tiež známe ako trpasličie proso. Vďaka svojim cenným zložkám sa používa aj ako športová výživa a doplnok výživy. Má vysoký obsah železa a vápnika, je bohatý na esenciálne aminokyseliny.


Detailné informácie

Podrobný popis

  • Teffová múka je pôvodom etiópska obilnina s vysokým obsahom minerálnych látok a vitamínov, teff nazvaný milička habešská je bohatý na vlákninu, bielkoviny, vápnik a železo
  • vhodná na sladké pokrmy, prípravu pudingov, ale aj ako zahusťovadlo rôznych pokrmov.

  • Teffová celozrnná múka od BauckHof je vyrobená z teffu (starý druh etiópskeho obilia). V Etiópii ešte stále patrí k najdôležitejším základným potravinám. Teff je bohatý na minerály a vitamíny, je prirodzene bezgluténový/bezlepkový, preto je mimoriadne dobre využiteľný najmä pre celiatikov. Dodá organizmu potrebný vápnik aj železo. Múka je výborná na sladké pokrmy, či na zahustenie jedál. Teff má jemnú orieškovú chuť.

Dodatočné parametre

Kategória: Bezlepkové múky
Hmotnosť: 0.412 kg
Obsah: 400.0
Prísady: Celozrnná teffová múka *
Energie v [kJ]: 1463
Energie v [kcal]: 346
Tuk [g]: 2.5
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0.6
Sacharidy [g]: 67.0
Z toho cukor [g]: 2.1
Vláknina [g]: 6.3
Bielkoviny [g]: 11.0
Soľ [g]: 0.01
Pšenica: NIE
Pšenica Khorasan: NIE
Špalda: NIE
Raž: NIE
Jačmeň: NIE
Ovos: NIE
Kôrovce: NIE
Vajcia: NIE
Ryby: NIE
Arašidy: NIE
Orechy: NIE
Mandle: NIE
Lieskové orechy: NIE
Vlašské orechy: NIE
Kešu oriešky: NIE
Pekanové orechy: NIE
Para orechy: NIE
Pistácie: NIE
Makadamiové orechy: NIE
Zeler: NIE
Horčica: NIE
Sezam: NIE
Siričitan: NIE
Lupin: NIE
Mäkkýše: NIE
Glutamát: NIE
Kvasinky: NIE
Kuracie mäso: NIE
Kakao: NIE
Koriander: NIE
Kukurica: NIE
Hovädzie mäso: NIE
Bravčové mäso: NIE
Vanilín: NIE
Škorica: NIE
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie a použitie: Skladujte v chlade a suchu.
Príprava: Recept: 3 obilné chleby so slnečnicovými semiačkami. 200 g teffovej múky, 200 g celozrnnej ryžovej múky, 100 g pohánkovej múky, 50 g slnečnicových semienok na cesto, 25 g slnečnicových semienok na posypanie, 1 čajová lyžička guarovej gumy (10 g), 1 čajová lyžička soli (10 g), 1 balíček sušeného droždia alebo 25 g čerstvého droždia , 450 ml vody, vlažnej. Suché prísady dobre premiešajte. Zmes a 450 ml vlažnej vody miešame ručným mixérom 5 minút, aby vzniklo krémové cesto. Nalejte do vymastenej 25 -bochníkovej formy. Povrch uhladíme dobre navlhčenou stierkou, posypeme slnečnicovými semiačkami a prikryjeme na teplom mieste a necháme 30 - 60 minút kysnúť. Rúru včas predhrejte na 225 ° C. Na 25-palcovej bochníkovej panvici by malo cesto kysnúť až 1,5 cm pod okrajom. Chlieb a misku vriacej vody dajte na strednú priečku rúry. Po 10 minútach pečenia znížte teplotu na 200 ° C. Celková doba pečenia je 50 - 60 minút. Po krátkom vychladnutí vyberte chlieb z formy a pred krájaním ho nechajte dobre vychladnúť., Teff je vynikajúcou surovinou pre bezlepkové pečivo a dodáva mu pružný, elastický, nelepivý charakter.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz