Teffova múka 400g BAUCKHOF
Kód: 203912Podrobný popis
- Teffová múka je pôvodom etiópska obilnina s vysokým obsahom minerálnych látok a vitamínov, teff nazvaný milička habešská je bohatý na vlákninu, bielkoviny, vápnik a železo
- vhodná na sladké pokrmy, prípravu pudingov, ale aj ako zahusťovadlo rôznych pokrmov.
- Teffová celozrnná múka od BauckHof je vyrobená z teffu (starý druh etiópskeho obilia). V Etiópii ešte stále patrí k najdôležitejším základným potravinám. Teff je bohatý na minerály a vitamíny, je prirodzene bezgluténový/bezlepkový, preto je mimoriadne dobre využiteľný najmä pre celiatikov. Dodá organizmu potrebný vápnik aj železo. Múka je výborná na sladké pokrmy, či na zahustenie jedál. Teff má jemnú orieškovú chuť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Bezlepkové múky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.412 kg |
Laktóza: | NIE |
Lepok: | NIE |
Mliečny proteín: | NIE |
Ostatné obilniny obsahujúce lepok: | NIE |
Sója: | NIE |
Vegan: | ÁNO |
Vegetarian: | ÁNO |
Obsah: | 400.0 |
Prísady: | Celozrnná teffová múka * |
Energie v [kJ]: | 1463 |
Energie v [kcal]: | 346 |
Tuk [g]: | 2.5 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.6 |
Sacharidy [g]: | 67.0 |
Z toho cukor [g]: | 2.1 |
Vláknina [g]: | 6.3 |
Bielkoviny [g]: | 11.0 |
Soľ [g]: | 0.01 |
Pšenica: | NIE |
Pšenica Khorasan: | NIE |
Špalda: | NIE |
Raž: | NIE |
Jačmeň: | NIE |
Ovos: | NIE |
Kôrovce: | NIE |
Vajcia: | NIE |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Glutamát: | NIE |
Kvasinky: | NIE |
Kuracie mäso: | NIE |
Kakao: | NIE |
Koriander: | NIE |
Kukurica: | NIE |
Hovädzie mäso: | NIE |
Bravčové mäso: | NIE |
Vanilín: | NIE |
Škorica: | NIE |
Krajina pôvodu: | Nemecko |
Skladovanie a použitie: | Skladujte v chlade a suchu. |
Príprava: | Recept: 3 obilné chleby so slnečnicovými semiačkami. 200 g teffovej múky, 200 g celozrnnej ryžovej múky, 100 g pohánkovej múky, 50 g slnečnicových semienok na cesto, 25 g slnečnicových semienok na posypanie, 1 čajová lyžička guarovej gumy (10 g), 1 čajová lyžička soli (10 g), 1 balíček sušeného droždia alebo 25 g čerstvého droždia , 450 ml vody, vlažnej. Suché prísady dobre premiešajte. Zmes a 450 ml vlažnej vody miešame ručným mixérom 5 minút, aby vzniklo krémové cesto. Nalejte do vymastenej 25 -bochníkovej formy. Povrch uhladíme dobre navlhčenou stierkou, posypeme slnečnicovými semiačkami a prikryjeme na teplom mieste a necháme 30 - 60 minút kysnúť. Rúru včas predhrejte na 225 ° C. Na 25-palcovej bochníkovej panvici by malo cesto kysnúť až 1,5 cm pod okrajom. Chlieb a misku vriacej vody dajte na strednú priečku rúry. Po 10 minútach pečenia znížte teplotu na 200 ° C. Celková doba pečenia je 50 - 60 minút. Po krátkom vychladnutí vyberte chlieb z formy a pred krájaním ho nechajte dobre vychladnúť., Teff je vynikajúcou surovinou pre bezlepkové pečivo a dodáva mu pružný, elastický, nelepivý charakter. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár