PREDAJŇA Na Šustekova 20, Bratislava-Petržalka

Lasagne svetlé demeter 250g SPIELBERGER

Kód: 250123
3,79 € / ks 15,16 € / 1 kg
Objednané
Položka bola vypredaná…
Špaldové lasagne svetlé 250 g

Detailné informácie

Podrobný popis

Cestoviny vyrába nemecká rodinná firma tradičnou metódou. Špalda pre tieto cestoviny pochádza od poľnohospodárov zo skupiny výrobcov Demeter. Je jemne mletá v mlyne Spielberger.


Dodatočné parametre

Kategória: Cestoviny
Hmotnosť: 0.265 kg
Členstvo v združení: Demeter
Laktóza: NIE
Lepok: ÁNO
Sója: NIE
Vegan: ÁNO
Vegetarian: ÁNO
Obsah: 250.0
Prísady: SPELLED semolina
Energie v [kJ]: 1484
Energie v [kcal]: 350
Tuk [g]: 2.0
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0.4
Sacharidy [g]: 68.6
Z toho cukor [g]: 1.3
Bielkoviny [g]: 11.6
Soľ [g]: 0.01
Špalda: ÁNO
Kôrovce: NIE
Vajcia: môže obsahovať stopové množstvo
Ryby: NIE
Arašidy: NIE
Orechy: NIE
Mandle: NIE
Lieskové orechy: NIE
Vlašské orechy: NIE
Kešu oriešky: NIE
Pekanové orechy: NIE
Para orechy: NIE
Pistácie: NIE
Makadamiové orechy: NIE
Zeler: NIE
Horčica: NIE
Sezam: NIE
Siričitan: NIE
Lupin: NIE
Mäkkýše: NIE
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie a použitie: Skladujte na chladnom a suchom mieste.
Príprava: Návod na varenie: Neuvarené pláty lasagní vrstvíme striedavo s mäsovými, zeleninovými alebo múčnymi omáčkami do zapekacej misy. Zakryte vrchnú vrstvu cestovín veľkým množstvom omáčky a posypte strúhaným syrom na gratinovanie. Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C (teplovzdušná rúra) asi 40 minút do zlatista. Nápad na recept: Púpavové žihľavové lasagne Ingrediencie: 250 g špaldových plátov lasagne SPIELBERGER (bez predvarenia), 250 g mozzarelly, 100 g parmezánu (čerstvo nastrúhaného), 400 g púpavy, 400 g žihľavy, 1 ks póru, 5 sp. , 4 lyžice múky, 3/4 litra mlieka a trochu soli a korenia z mlynčeka. Púpavu a žihľavu umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Pór očistíme, umyjeme, nakrájame na jemné pásiky a podusíme na lyžici masla. Potom pridajte bylinky a nechajte všetko prepadnúť. Paradajky nakrájame na malé kocky a premiešame. Celé to necháme dusiť na miernom ohni asi 15 minút, kým sa nezmení na krémovú paradajkovú omáčku. Na bešamelovú omáčku rozpustíme 4 lyžice masla a vydusíme v múke. Za stáleho miešania prilejeme mlieko a omáčku necháme 10 minút dusiť na miernom ohni. Potom nakrájajte mozzarellu na malé kocky. Paradajkovú omáčku dochutíme soľou, korením a rúru predhrejeme na 180°C. Zapekaciu misu určenú do rúry naplňte postupne plátmi špaldových lasagní, paradajkovou omáčkou a bešamelovou omáčkou. Dokončite bešamelovou omáčkou a rozotrite na mozzarellu a parmezán. Lasagne pečieme v rúre (v strede, teplovzdušná rúra: 180°C) asi 40 minút do zlatista. Dobrú chuť! Variant: Namiesto púpavy a žihľavy môžete použiť aj medvedí cesnak a rukolu či mladý špenát.
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz