Lasagne svetlé demeter 250g SPIELBERGER
Kód: 250123Podrobný popis
Cestoviny vyrába nemecká rodinná firma tradičnou metódou. Špalda pre tieto cestoviny pochádza od poľnohospodárov zo skupiny výrobcov Demeter. Je jemne mletá v mlyne Spielberger.
Dodatočné parametre
Kategória: | Cestoviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.265 kg |
Členstvo v združení: | Demeter |
Laktóza: | NIE |
Lepok: | ÁNO |
Sója: | NIE |
Vegan: | ÁNO |
Vegetarian: | ÁNO |
Obsah: | 250.0 |
Prísady: | SPELLED semolina |
Energie v [kJ]: | 1484 |
Energie v [kcal]: | 350 |
Tuk [g]: | 2.0 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.4 |
Sacharidy [g]: | 68.6 |
Z toho cukor [g]: | 1.3 |
Bielkoviny [g]: | 11.6 |
Soľ [g]: | 0.01 |
Špalda: | ÁNO |
Kôrovce: | NIE |
Vajcia: | môže obsahovať stopové množstvo |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Krajina pôvodu: | Nemecko |
Skladovanie a použitie: | Skladujte na chladnom a suchom mieste. |
Príprava: | Návod na varenie: Neuvarené pláty lasagní vrstvíme striedavo s mäsovými, zeleninovými alebo múčnymi omáčkami do zapekacej misy. Zakryte vrchnú vrstvu cestovín veľkým množstvom omáčky a posypte strúhaným syrom na gratinovanie. Lasagne pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C (teplovzdušná rúra) asi 40 minút do zlatista. Nápad na recept: Púpavové žihľavové lasagne Ingrediencie: 250 g špaldových plátov lasagne SPIELBERGER (bez predvarenia), 250 g mozzarelly, 100 g parmezánu (čerstvo nastrúhaného), 400 g púpavy, 400 g žihľavy, 1 ks póru, 5 sp. , 4 lyžice múky, 3/4 litra mlieka a trochu soli a korenia z mlynčeka. Púpavu a žihľavu umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Pór očistíme, umyjeme, nakrájame na jemné pásiky a podusíme na lyžici masla. Potom pridajte bylinky a nechajte všetko prepadnúť. Paradajky nakrájame na malé kocky a premiešame. Celé to necháme dusiť na miernom ohni asi 15 minút, kým sa nezmení na krémovú paradajkovú omáčku. Na bešamelovú omáčku rozpustíme 4 lyžice masla a vydusíme v múke. Za stáleho miešania prilejeme mlieko a omáčku necháme 10 minút dusiť na miernom ohni. Potom nakrájajte mozzarellu na malé kocky. Paradajkovú omáčku dochutíme soľou, korením a rúru predhrejeme na 180°C. Zapekaciu misu určenú do rúry naplňte postupne plátmi špaldových lasagní, paradajkovou omáčkou a bešamelovou omáčkou. Dokončite bešamelovou omáčkou a rozotrite na mozzarellu a parmezán. Lasagne pečieme v rúre (v strede, teplovzdušná rúra: 180°C) asi 40 minút do zlatista. Dobrú chuť! Variant: Namiesto púpavy a žihľavy môžete použiť aj medvedí cesnak a rukolu či mladý špenát. |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár