Slovenská nepasterizovaná bryndza ovčia BIO do 24.12.2024
Kód: 42827Podrobný popis
Pravá ovčia bryndza bola klinicky testovaná na fakulte Univerzity Komenského v Bratislave pod vedením Prof. Libora Ebringera. Výskumy dokazali, že táto bryndza funguje ako probiotická bomba, pretože v 1 g bryndze sa nachádza až 1 miliarda dobrých mikroorganizmov. Pravá slovenská bryndza má liečivé a blahodárne účinky na naše zdravie. Pri prevencii rakoviny, cievnych ochorení (infarkt myokardu, mozgová príhoda), zažívacích problémoch, rednutí kostí, cukrovke, alergických ochoreniach, posilňuje imunitu a znižuje krvný tlak ako aj hladinu cholesterolu v krvi, má antisklerotické účinky.
Kedysi sa bryndza vyrábala iba na salašoch výlučne z ovčieho mlieka.
Priemyselná výroba je vo svojej podstate taká istá, aj keď dnes sa robí väčšina bryndze nielen z ovčieho, ale aj z kravského hrudkového syra. Z každého je v nej päťdesiat percent. Možno si myslíte, že je to novinka posledných rokov, no nie je. Takto ju začali miešať už dávno. Rozdiel je tiež v tom, že dnes sa mlieko pred spracovaním na syr pasterizuje.
Nepasterizovaná je autentická a vzácna.Tento proces ho zbaví nielen prípadných nežiaducich baktérií, ale aj tých užitočných. Stratí sa tiež veľa enzýmov a rôznych biologicky aktívnych látok. Legislatíva upravovala výrobu bryndze už v roku 1927 a potom ešte v roku 1937. Ovčia bryndza sa vtedy pančovala kravským hrudkovým syrom a niektorí výrobcovia sa proti tomu postavili. Preto štát stanovil pravidlá, ktoré v hrubších rysoch platia i dnes. Stále je pravdou, že najkvalitnejšia bryndza je z čisto ovčieho mlieka. Zároveň je aj najdrahšia, veď cena ovčieho mlieka je oveľa vyššia ako kravského. Kým za kravské zaplatia mliekári dvadsaťpäť centov, za ovčie musia dať aj viac ako euro.
Pravá bryndza lieči
„Pravidelná konzumácia bryndze dokázateľne znižuje hladinu cholesterolu. Má na zdravie pozitívne účinky pri prevencii rakoviny, cievnych ochorení (infarkt myokardu, mozgová príhoda), zažívacích problémoch, rednutí kostí, cukrovke, posilňuje imunitu a znižuje dokonca krvný tlak“, zdôraznil jej fantastické vlastnosti profesor Ebringer.
„Výsledky výskumu potvrdzujú, že pri spracovávaní podľa pôvodných receptúr sa v pravej bryndzi premnožujú „dobré“ mliečne baktérie a tieto produkujú rôzne kyseliny a látky podobné antibiotikám, ktoré zabíjajú choroboplodné baktérie.
Slovenská BRYNDZA 1787 je vyrobená:
- z čerstvého, nepasterizovaného BIO ovčieho mlieka, pôvodných slovenských, chránených a ohrozených plemien oviec Zošľachtená Valaška, chovaných tradičným pastevným spôsobom v ekologickom režime v chránenom území NATURA 2000 a v Národnom parku Nízke Tatry v nadmorskej výške 900 – 1.400 m n.m.
- z nasýteného soľného roztoku nerafinovanej a nejodizovanej morskej soli, ručne spracovanej podľa 700 rokov starých tradičných metód. Prírodné dedičstvo s chráneným označením pôvodu (CHOP) z chráneného územia Národného parku PIRAN v Slovinsku.
- zo syridla živočíšneho pôvodu, vo forme pasty z teľacích, jahňacích a kozľacích žalúdkov od talianskej rodinnej spoločnosti Caglificio Clerici s tradíciou výroby od roku 1872
- Horský výrobok
- Chránené zemepisné označenie ( CHZO )
- Prezídium Slow Food, https://www.fondazioneslowfood.com/en/slow-food-presidia/bryndza-1787/
Zloženie: mäkký plnotučný nezrejúci syr vyrobený zo surového (nepasterizovaného) BIO ovčieho mlieka, nerafinovaná nejodizovaná morská soľ, živočíšne syridlo.
Obsah: sušina min.44 % hmotnosti, tuk v sušine min.38 % hmotnosti, morská soľ 1.8 % /max 2%/
Balenie : 1 x 250g vákuovo zabalené.
Skladovanie : takto vákuovo balenú bryndzu je možné skladovať pri teplote do + 6 °C, alebo v mrazničke a po rozmrazení použiť ako čerstvú bryndzu
Krajina pôvodu: Slovenská republika, Horský výrobok
Dodatočné parametre
Kategória: | Chladené |
---|---|
Hmotnosť: | 0.25 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.