Mozzarella BUFALA 125g ÖMA
Kód: 160019Podrobný popis
Mlieko na výrobu syra pochádza z chovu byvolov a z ekologicky certifikovaných fariem v tomto regióne. Byvolia mozzarella je oproti mozzarelle z kravského mlieka tučnejšia, menej vláknitá a aromatickejšia. Jej silnejšia chuť sa najlepšie rozvinie, keď sa nechá pred konzumáciou dvadsať minút pri izbovej teplote.
Mozzarella di Bufala je vynikajúca na jedenie aj samotná. Ochutiť sa môže olivovým olejom, balzamickým octom alebo pestom. Je vhodná ako predkrm a do šalátov – s rajčinami a bazalkou do šalátu caprese. Mozzarellu sa odporúča nekrájať, ale ručne trhať na kúsky.
Tepelná úprava by mozzarelle z byvolieho mlieka skôr ublížila, preto sa ukladá natrhaná na už upečenú pizzu.
Do lasagní či k zapekaniu s mäsom, rybami alebo zeleninou dporúčame používať mozarellu z mlieka kravského.
Ako sa vyznať v mozarellách?
- Mozzarella di Bufala Campana DOP (= Denominazione di Origine Protetta)
toto je originál mozzarella - Mozzarella di Latte di Bufala
mozzarella vyrobená z byvolieho mlieka , avšak v inom regióne - Mozzarella con Latte di Bufala
mozzarella zo zmesi byvolieho a kravského mlieka - Mozzarella Fior di Latte
talianska mozzarella z kravského mlieka - Mozzarella
syr vyrobený z kravského mlieka kdekoľvek na svete
Dodatočné parametre
Kategória: | Kravské syry |
---|---|
Hmotnosť: | 0.308 kg |
Členstvo v združení: | IFOAM |
Laktóza: | ÁNO |
Lepok: | NIE |
Sója: | NIE |
Vegan: | NIE |
Vegetarian: | NIE |
Obsah: | 305.0 |
Prísady: | byvolie MLIEKO *, morská soľ, kultúry kyselín mliečnych, teľacie syridlo |
Energie v [kJ]: | 1039 |
Energie v [kcal]: | 251 |
Tuk [g]: | 21.0 |
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 13.0 |
Sacharidy [g]: | 0.5 |
Z toho cukor [g]: | 0.5 |
Bielkoviny [g]: | 16.0 |
Soľ [g]: | 0.6 |
Váha produktu: | 125.0 |
Pšenica: | NIE |
Pšenica Khorasan: | NIE |
Špalda: | NIE |
Raž: | NIE |
Jačmeň: | NIE |
Ovos: | NIE |
Kôrovce: | NIE |
Vajcia: | NIE |
Ryby: | NIE |
Arašidy: | NIE |
Orechy: | NIE |
Mandle: | NIE |
Lieskové orechy: | NIE |
Vlašské orechy: | NIE |
Kešu oriešky: | NIE |
Pekanové orechy: | NIE |
Para orechy: | NIE |
Pistácie: | NIE |
Makadamiové orechy: | NIE |
Zeler: | NIE |
Horčica: | NIE |
Sezam: | NIE |
Siričitan: | NIE |
Lupin: | NIE |
Mäkkýše: | NIE |
Fruktóza: | NIE |
Glutamát: | NIE |
Kvasinky: | NIE |
Kuracie mäso: | NIE |
Kakao: | NIE |
Koriander: | NIE |
Kukurica: | NIE |
Hovädzie mäso: | NIE |
Bravčové mäso: | NIE |
Vanilín: | NIE |
Škorica: | NIE |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Skladovanie a použitie: | Náš syr Pasta Filata si môžete vychutnať priamo z chladničky. Najlepšie sú uložené v spodnej časti chladničky pri teplote približne 4 - 6 ° C a mali by sa uchovávať v pôvodnom obale. |
Príprava: | Vonkajšia a takmer mäkká v jadre je naša byvolia mozzarella vhodná na gratinovanie, na pôvodné Caprese a skutočne na všetky ostatné jedlá, ktoré obmedzujú mozzarellu. |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.