Špaldová múka hladká T630 DEMETER 1kg BAUCKHOF

Kód: 156672
DEMETER BEZ MLIEKA VEGAN
Značka: Bauckhof
4,79 € / ks
Skladom

Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť. 

Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka. Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, teakže hotový výledok bude hutnejší.



Detailné informácie

Podrobný popis

Označenie špaldovej múky

  • T 430  špaldová múka
  • T 630 špaldová múka
  • T 812  špaldová múka
  • T1700 špaldová chlebová múka

 

  • má vynikajúce zloženie mastných kyselín
  • obsahuje vitamíny skupiny B, vitamíny A a E a minerálne látky (fosfor, draslík, horčík, vápnik, zinok)
  • má vysoký obsah lepku, preto sa s ňou veľmi dobre pracuje, je plastická a pečivo zostane dlho čerstvé 
  • veľmi dobre pôsobi na imunitný systém 
  • je ľahšie stráviteľná ako ostatné typy múk
  • tuk zo špaldy sa neukladá v tele tak, ako tuk zo pšenice (napríklad sliepky kŕmené špaldou znášajú viac vajec, ale netučnejú)
  • má vyššiu výživovú hodnotu, teda na zasýtenie potrebujeme oveľa menšie množstvo
  • má nízky glykemický index

Dodatočné parametre

Kategória: Lepkové múky
Hmotnosť: 1.015 kg
Členstvo v združení: DEMETER
Laktóza: NIE
Lepok: ÁNO
Mliečny proteín: NIE
Ostatné obilniny obsahujúce lepok: môže obsahovať stopové množstvo
Sója: NIE
Vegan: ÁNO
Vegetarian: ÁNO
Obsah: 1000.0
Prísady: ŠPALDOVÁ MÚKA
Energie v [kJ]: 1460
Energie v [kcal]: 344
Tuk [g]: 1.3
Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: 0.2
Sacharidy [g]: 69.0
Z toho cukor [g]: 0.8
Vláknina [g]: 3.7
Bielkoviny [g]: 12.0
Soľ [g]: 0.01
Pšenica: môže obsahovať stopové množstvo
Pšenica Khorasan: môže obsahovať stopové množstvo
Špalda: ÁNO
Raž: môže obsahovať stopové množstvo
Jačmeň: môže obsahovať stopové množstvo
Ovos: môže obsahovať stopové množstvo
Kôrovce: NIE
Vajcia: NIE
Ryby: NIE
Arašidy: NIE
Mlieko: NIE
Orechy: NIE
Mandle: NIE
Lieskové orechy: NIE
Vlašské orechy: NIE
Kešu oriešky: NIE
Pekanové orechy: NIE
Para orechy: NIE
Pistácie: NIE
Makadamiové orechy: NIE
Zeler: NIE
Horčica: NIE
Sezam: môže obsahovať stopové množstvo
Siričitan: NIE
Lupin: NIE
Mäkkýše: NIE
Glutamát: NIE
Kvasinky: NIE
Kuracie mäso: NIE
Kakao: NIE
Koriander: NIE
Kukurica: NIE
Hovädzie mäso: NIE
Bravčové mäso: NIE
Vanilín: NIE
Škorica: NIE
Krajina pôvodu: Nemecko
Skladovanie a použitie: Skladujte v chlade a suchu.
Príprava: Jogurtové muffiny:250 g špaldovej múky typ630, 2 ČL prášku do pečiva, 50g hrozienok (alebo sekaných orechov), 110g surového trstinového alebo hnedého cukru, 2 vajcia, 150g jogurtu, 125g mäkkého masla, 100g ovocia (banán, jablká, maliny, čučoriedky, čerešne)Múku zmiešame s práškom do pečiva a hrozienkami (alebo orechmi). Pridajte cukor, vajcia, jogurt a maslo a premiešajte. Nakoniec vmiešame ovocie. Plech na mafiny vymastíme, nalejeme zmes a pečieme pri 180 °C asi 25 minút do zlatožlta., Pre všetky recepty s pšeničnou múkou typ 550 alebo typ 405 môžete použiť špaldovú múku typu 630.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz