Krúpy špaldové 500g PROBIO

Kód: 6144
Značka: PROBIO
2,89 € / ks 5,78 € / 1 kg
NA CESTE:)
Môžeme doručiť do:
30.4.2024
Položka bola vypredaná…

Špalda je jedna z najstarších pôvodných obilnín. Má podobné zloženie ako klasická pšenica, ale v porovnaní s ňou, je nutrične bohatšie.

Detailné informácie

Podrobný popis

Špalda obsahuje viac bielkovín, minerálnych látok, vitamínov skupiny B a jej vláknina je lepšie a ľahšie stráviteľná. Špaldové krúpy v kuchyni: osmažené na cibuľke ako skvelá príloha k pokrmom, na prípravu špaldot (rizot), na obohatenie šalátov, do Karbonátky, na zapekanie, do polievok a pod.

 

Pšenica špaldová je starý pôvodný druh pšenice, ktorá sa dnes radí medzi kráľovné ekologického poľnohospodárstva. Okúzli Vás jej netypická oriešková chuť. Špaldové kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej. Je vhodné do polievok, fašírok, na dusenie, so zeleninou a je vynikajúce aj ako príloha.

Zloženie: krúpy veľké z pšenice špaldovej bio

Základná príprava: krúpy prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, osolíme, pridáme kvapku oleja a
                                 varíme pod pokrievkou bez miešania. Po 20-30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach
                                 mäkké. Po uvarení necháme 5 minút dôjsť.

 

Výživové údaje                                                             v 100 g                         
  Energia 1560 kJ / 370 kcal
  tuky   3,40 g
        - z toho nasýtené mastné kyseliny   0,40 g
  sacharidy 67,00 g
        - z toho cukry   3,20 g
  vláknina   8,70 g
  bielkoviny 14,00 g
  soľ   0,00 g


Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.

Alergény: Obsahuje lepok.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Obilniny a pseudoobilniny
Hmotnosť: 0.55 kg
Prísady: 100% špaldové krúpy BIO
Energie v (kJ): 1560 kJ
Energie v (kcal): 370 kcal
Tuk (g): 3,4 g
Z toho nasýtené nemastné kyseliny (g): 0,42 g
Sacharidy (g): 66,8 g
Z toho cukor (g): 3,2 g
Vláknina [g]: 8,7 g
Bielkoviny (g): 13,7 g
Soľ (g): 0 g
Skladovanie a použitie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti do 75%.
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz