Lipový med 950g MEDÁREŇ
Kód: 5331000Podrobný popis
Lipový med patrí medzi celkovo najlepšie medy. Lipový med má svetložltú až zelenkavú farbu, je číry, má lahodnú, príjemnú chuť a voňavú arómu lipového kvetu.
Podobne ako agátový, kryštalizuje pomaly a neskôr.
Med obsahuje vysokú enzymatickú aktivitu. Pôsobí proti nachladnutiu v horšom počasí, horúčkam, má protizápalový účinok, pôsobí tiež pri liečbe akútnych aj chronických zápaloch horných dýchacích ciest, prieduškovej astme, zápaloch krku, nosných dutín, priedušiek, pri angíne, podporuje vykašliavanie a potenie.
Zlepšuje metabolizmus, detoxikuje. Má diuretický účinok (močopudný) a pre vysoký obsah antibiotických látok sa používa na liečenie močových ciest, reumatických ochorení. Je veľmi vhodný s lipovým čajom, jeho aróma sa veľmi dobre spája s bylinnými čajmi a zázvorom.
Ponúkame Vám lipový med priamo od včelára, bez akýchkoľvek prísad, konzervantov, farbív a pod., predávame iba čisto prírodný včelí med bez akej akejkoľvek úpravy, to znamená že, od nás dostanete med priamo z úľa. Med pochádza z mikroregiónu Požitavie – Širočina
MED je už celé tisícročia vyhľadávanou zložkou potravy človeka a ide o najstaršie sladidlo, ktoré nám príroda dáva. Med je sladká hmota, ktorú včely vyrábajú z nektáru kvitnúcich rastlín a z medovice nachádzajúcej sa na listoch a ihličí stromov (dub, jedľa, smrek).
NEKTÁR je sladká šťava vylučovaná nektáriami rastlín. MEDOVICA je sladká šťava, ktorú produkuje rovnakokrídly hmyz vošky, méry a červce z miazgy stromov. Včela zberá sladkú šťavu nektáru a medovice, obohatí ju výlučkami hltanových žliaz a zahustí odparením vody. Takto vzniká med, ktorý včela následne uskladní v plástoch, kde med dozrie.
Hlavnou zložkou medu sú jednoduché cukry fruktóza a glukóza, ktorých obsah spolu predstavuje približne 70%. Nerozštiepená sacharóza a vyššie cukry tvoria do 10%. Približne 18% tvorí voda. Ďalej sú v mede zastúpené organické kyseliny, antioxidanty, aminokyseliny, enzýmy, bielkoviny, minerálne látky: vápnik, horčík, draslík a sodík, stopové prvky: železo, zinok, meď, kobalt, mangán, vitamíny najmä: B1, B2, B6, B12, C ale aj vitamíny D, A, P, K, E.
Med má mnohé priaznivé účinky, napríklad antibakteriálne a protizápalové, zabraňuje napríklad šíreniu baktérií pri ochoreniach horných dýchacích ciest a posilňuje centrálnu nervovú sústavu. Vďaka obsahu enzýmov podporuje trávenie, blahodarne pôsobí na žalúdok a žalúdkové vredy, pomáha pri detoxikácii, zlepšuje spánok, podporuje činnosť srdca i psychiku, pomáha pri bolestiach hlavy a má protirakovinové účinky.
Zvyšuje schopnosť organizmu odbúravať škodlivé látky a je zdrojom hneď využiteľnej energie. Ženy ocenia jeho účinky na pleť, pomáha pri liečbe akné a regenerácii pokožky a urýchľuje aj účinok niektorých liečiv, napríklad kyseliny acetylsalicylovej a vitamínu C. Posilňuje imunitu a je účinnou prevenciou voči prechladnutiu, angíne, zápalu priedušiek a nádchy.
Med má mnohé priaznivé účinky, napríklad antibakteriálne a protizápalové, zabraňuje napríklad šíreniu baktérií pri ochoreniach horných dýchacích ciest a posilňuje centrálnu nervovú sústavu. Vďaka obsahu enzýmov podporuje trávenie, blahodarne pôsobí na žalúdok a žalúdkové vredy, pomáha pri detoxikácii, zlepšuje spánok, podporuje činnosť srdca i psychiku, pomáha pri bolestiach hlavy a má protirakovinové účinky.
Zvyšuje schopnosť organizmu odbúravať škodlivé látky a je zdrojom hneď využiteľnej energie. Ženy ocenia jeho účinky na pleť, pomáha pri liečbe akné a regenerácii pokožky a urýchľuje aj účinok niektorých liečiv, napríklad kyseliny acetylsalicylovej a vitamínu C. Posilňuje imunitu a je účinnou prevenciou voči prechladnutiu, angíne, zápalu priedušiek a nádchy.
NA ČO NETREBA ZABÚDAŤ
- Kryštalizácia je prirodzená vlastnosť medu.
- Med vrátime do tekutého stavu zahriatím v teplej vode maximálne do 42° C.
- Ak chcete aby zostali v mede zachované všetky jeho liečivé vlastnosti nezohrievajte ho, ani nedávajte do čaju, ktorého teplota je vyššia ako 42°C!!!
Dodatočné parametre
Kategória: | Med |
---|---|
Hmotnosť: | 1.1 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.