Kuzu škrob BIO 125g ARCHE
Kód: 29129Podrobný popis
Ušľachtilé spojivo, ktoré dodáva pokrmom krémovú konzistenciu a striebristý lesk. Rastlinné spojivo je ideálne na viazanie polievok, omáčok a dezertov. Kuzu sa získava z koreňov strukovín. Samotné korene popínavky, ktorá divo rastie v Japonsku, môžu dosahovať dĺžku až 2 metre a vážiť až 100 kg. Už v 12. storočí farmári v okolí Kjóta vyvinuli metódu extrakcie škrobu z vlákien koreňa kuzu. V Ázii malo kuzu vždy svoje pevné miesto vo výbornej kuchyni. Arche Bio Kuzu sa dodnes získava tradičným procesom náročným na prácu. Kuzu škrob sa vymyje z rozdrvených koreňov, znova a znova sa filtruje a nakoniec sa suší na vzduchu.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Škroby a zahusťovadlá |
|---|---|
| Hmotnosť: | 0.297 kg |
| EAN: | 4020943134668 |
| Laktóza: | NIE |
| Lepok: | NIE |
| Mliečny proteín: | NIE |
| Sója: | NIE |
| Vegan: | ÁNO |
| Vegetarian: | ÁNO |
| Obsah: | 125.0 |
| Prísady: | Kuzu škrob* (Pueraria lobata) |
| Energie v [kJ]: | 1454 |
| Energie v [kcal]: | 342 |
| Tuk [g]: | 0.5 |
| Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.1 |
| Sacharidy [g]: | 85.0 |
| Z toho cukor [g]: | 0.5 |
| Bielkoviny [g]: | 0.5 |
| Soľ [g]: | 0.05 |
| Ekologické kontrolné č.: | 141 |
| Pšenica: | NIE |
| Pšenica Khorasan: | NIE |
| Špalda: | NIE |
| Raž: | NIE |
| Jačmeň: | NIE |
| Ovos: | NIE |
| Kôrovce: | NIE |
| Vajcia: | NIE |
| Ryby: | NIE |
| Arašidy: | NIE |
| Mlieko: | NIE |
| Orechy: | NIE |
| Mandle: | NIE |
| Lieskové orechy: | NIE |
| Vlašské orechy: | NIE |
| Kešu oriešky: | NIE |
| Pekanové orechy: | NIE |
| Para orechy: | NIE |
| Pistácie: | NIE |
| Makadamiové orechy: | NIE |
| Zeler: | NIE |
| Horčica: | NIE |
| Sezam: | NIE |
| Siričitan: | NIE |
| Lupin: | NIE |
| Mäkkýše: | NIE |
| Glutamát: | NIE |
| Kuracie mäso: | NIE |
| Hovädzie mäso: | NIE |
| Bravčové mäso: | NIE |
| Vanilín: | NIE |
| Škorica: | NIE |
| Krajina pôvodu: | Japonsko |
| Príprava: | Príprava: Na 500 ml tekutiny rozdrvíme lyžicou vrchovatú polievkovú lyžicu kuzu a vmiešame trochu studenej vody. Vlejeme do tekutiny a privedieme do varu, za stáleho miešania krátko povaríme. |
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár
