Pšeničná múka hladká T550 DEMETER 1kg SPIELBERGER
Kód: 42001Podrobný popis
Typové označenie múky nám určuje, na čo presne je múka určená a na čo ju môžeme použiť.
Čím je T číslo vyššie, tým má múka vyššiu výživovú hodnotu a nižší obsah lepku, pretože bola viac spracovaná aj šupka.
Múky s nižším obsahom lepku prirodzenejšie horšie kysnú, takže hotový výsledok bude hutnejší.
Označenie múk
Pšeničné múky
- T 400 – pšeničná výberová polohrubá
- T 450 – pšeničná hrubá
- T 530 – pšeničná múka hladká svetlá
- T 550 – pšeničná múka polohrubá svetlá
- T 650 – pšeničná múka hladká polosvetlá (vhodná aj pre pečenie chlebíka)
- T 1050- pšeničná múka chlebová
- T 1150- chlebová múka
- T 1800- pšeničná celozrnná
- T450 je ideálna na: koláče, ktoré potrebujeme, aby boli jemné, vláčne nadýchané.
- T630 je ideálna na: medovníky, lievance, palacinky, bábovky alebo na kysnuté cesto.
- T800 a vyššie T číslo je ideálna na: na inecké pečivo, rôzne sušienkové koláčiky, ktoré vykrajujeme, na pečenie chleba.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Lepkové múky |
|---|---|
| Hmotnosť: | 1.014 kg |
| EAN: | 4022381200189 |
| Členstvo v združení: | DEMETER |
| Laktóza: | NIE |
| Lepok: | ÁNO |
| Sója: | NIE |
| Vegan: | ÁNO |
| Vegetarian: | ÁNO |
| Obsah: | 1.0 |
| Prísady: | PŠENIČNÁ múka 550 ** |
| Energie v [kJ]: | 1479 |
| Energie v [kcal]: | 349 |
| Tuk [g]: | 1.1 |
| Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]: | 0.2 |
| Sacharidy [g]: | 72.0 |
| Z toho cukor [g]: | 1.1 |
| Bielkoviny [g]: | 10.6 |
| Soľ [g]: | 0.01 |
| Pšenica: | ÁNO |
| Kôrovce: | NIE |
| Vajcia: | NIE |
| Ryby: | NIE |
| Arašidy: | NIE |
| Mlieko: | NIE |
| Orechy: | NIE |
| Mandle: | NIE |
| Lieskové orechy: | NIE |
| Vlašské orechy: | NIE |
| Kešu oriešky: | NIE |
| Pekanové orechy: | NIE |
| Para orechy: | NIE |
| Pistácie: | NIE |
| Makadamiové orechy: | NIE |
| Zeler: | NIE |
| Horčica: | NIE |
| Sezam: | NIE |
| Siričitan: | NIE |
| Lupin: | NIE |
| Mäkkýše: | NIE |
| Krajina pôvodu: | Nemecko |
| Skladovanie a použitie: | Skladujte na chladnom a suchom mieste. |
| Príprava: | „Na všetko svetlé pečivo s kváskom, rožky, koláče a cesto na pizzu použite pšeničnú múku typ 550. Je vhodná aj na zahusťovanie omáčok.Základný recept: Slané kysnuté cesto napríklad na ciabattu, biely chlieb alebo kôrku na pizzuSuroviny: 1 kg pšeničnej múky typ 550, 20 g soli, 20 g droždia, cca 700 ml vlažnej vody Príprava: V múke urobte jamku, rozdrobte droždie a zmiešajte s trochou vody a trochou múky. Prikryjeme a necháme cesto kysnúť cca 15 minút. Potom zmiešajte všetky ingrediencie a dôkladne premiešajte. Necháme ešte 30 minút kysnúť, potom vytvarujeme do požadovaného tvaru (vytvarujeme bochník alebo vyvaľkáme na plát) a necháme opäť kysnúť 10 minút. Pečieme v predhriatej rúre 35 až 50 minút, v závislosti od tvaru." |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár
